Podnikatel a hudebník Karel Peterka chystá pro Slováky novou televizi Šláger Premium

2. červenec 2020

Stanice zaměřená na slovenské interprety bude určena výhradně pro distribuci v prostředí placené televize. Operátorům by měla být k dispozici i ve vysokém rozlišení. Držitelem licence je Peterkova společnost Československá muzika.

Jihočeský podnikatel a hudebník Karel Peterka, jedna z hlavních tváří teleshoppingové Šlágr TV, chystá televizní stanici určenou speciálně pro distribuci na Slovensku. Nový program ponese označení Šláger Premium a tamní regulátor mu udělil licenci včera, ve středu 1. července. Držitelem oprávnění pro distribuci tematické stanice bude společnost Československá muzika, jejímž jediným společníkem a zároveň jednatelem je právě Peterka. Detaily firmy je možné najít v Obchodném registru.

Jak z názvu stanice vyplývá, bude určena pro placené služby. Z tohoto pohledu se model Peterkových stanic pro český a slovenský trh liší. Zatímco u nás jsou Šlágr TV a Šlágr 2 volně šířenými programy dostupnými také v nabídce pozemního vysílání, u našich východních sousedů byly tyto stanice zpoplatněny. Šlágr Premium se má zaměřit výhradně na slovenské interprety, a proto nebude určen pro distribuci na našem trhu. Televize pochopitelně bude nabízena operátorům i ve vysokém rozlišení HD.

autor: lukpo
Spustit audio

Související