Podnikatel Hronec zachraňuje svůj byznys on-line kinem Edisonline, nabídne i dva filmové kanály

29. duben 2020

Službu bude možné kromě internetového prohlížeče využívat také v mobilních aplikacích Andorid TV nebo Apple TV. Hroncův tým plánuje nabízet on-line nejlepší filmy ze světových festivalů.

Slovenský podnikatel Ivan Hronec rozšiřuje svůj filmový byznys do internetového prostředí a spouští novou on-line službu Edisonline. Hronec tak reaguje na aktuální vývoj okolo pandemie koronaviru, která mimo jiné ze dne na den donutila uzavřít provozovatele kin a multiplexů své provozovny. Edisonline se stává první česko-slovenskou videotékou zaměřenou výhradně na světový festivalový film. Nová služba startuje s mottem „On-line videotéka za cenu lístku do kina“.

Společnost Film Europe Media Company, která službu provozuje, stojí na trhu placené televize mimo jiné za stanicemi Film Europe, Československo a Be2Can, které jsou v rámci nové služby Edisonline také k dispozici, a to i ve formě zpětného zhlédnutí. Poslední dva zmiňované kanály nahradí od pondělí 4. května Film Europe+. Kromě webového prostředí bude možné službu využívat také na mobilních telefonech se systémy Android a iOS; Android TV a Apple TV.

„Schopnost adaptace bude v budoucnu klíčová. V dnešní době se lidé a společnost mění několikrát v průběhu dekády. Před deseti lety byla Film Europe distribuční společností. Poté se spuštěním kanálu Film Europe stala televizí, založila filmové festivaly Be2Can a Scandi a nedávno otevřela butikové kino Edison Filmhub v Praze a Kino Film Europe v Bratislavě. Nyní náš brand rozšiřujeme první česko-slovenskou festivalovou online videotékou. Edisonline není panickým projektem pro čas karantény, VoD platforma byla součástí našeho filmhubu již od jeho spuštění. Proto jsme našli výhodu v nevýhodě a uvolněné kapacity využili k jejímu doladění,“ uvedl zakladatel Film Europe Ivan Hronec.

autor: lukpo
Spustit audio

Související