Podnikatel Winnicki spouští v Polsku další televizní kanály, v Česku tah na branku příliš nevyšel

30. červenec 2020

Hudební stanice Power TV vysílala v nedávné minulosti také v DVB-T multiplexu Českých Radiokomunikací, který však opustila a stáhla se pouze do placených služeb. U našich severních sousedů pomáhal Michal Winnicki spouštět zpravodajskou Biznes 24 a chystá nový projekt Super TV zaměřený na teleshopping.

Polský podnikatel Michal Winnicki přináší na tamní trh další televizní kanály. Po stanicích Power TV, Adventure TV a Top Kids, které působí v omezené míře také v České republice, se rozhodl uvést nový projekt Super TV. Informoval o něm portál Wirtualnemedia.pl. Už v dubnu uvedl Winnicki spolu s Romanem Mlodkowskim stanici Biznes 24. Super TV má být teleshoppingovým kanálem a na polském trhu nahradí stanici Mango 24. Několik programů tohoto typu funguje i v Česku, například TV Galerie nebo ABC TV.

Na našem trhu se ale Winnickemu příliš nedaří. Za výraznější úspěch lze považovat pouze hudební stanici Power TV, která byla zprvu dostupná i v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací pokrývající všechna krajská města a jejich okolí. Vzhledem k tomu, že však stanice nevysílala reklamu a útok na pozici konkurenčního Óčka nevyšel, program se stáhl do placených služeb. Podobně je na tom i Adventure TV dostupná u Skylinku a Vodafone. Hudební stanici Top Kids TV má v nabídce pouze menší hráč Lepší.TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související