Provozovatel kanálů Power TV a Adventure TV chystá další stanice, jednu z nich i v Ultra HD

26. únor 2019

Ultra TV 4K má nabízet dokumentární pořady a filmy v UHD rozlišení, stanice Top Kids Jr HD se zaměří na děti v předškolním věku a v mateřských školách.

Společnost MWE Networks, za níž stojí polský podnikatel Michal Winnicki, hodlá uvést na trh placené televize další dvě televize. Půjde konkrétně o kanály Ultra TV 4K a Top Kids Jr HD. Vyplývá to z materiálů, které Winnicki poskytl operátorům. Nové kanály mají být k dispozici jak pro operátory v Polsku, tak i České republice, na Slovensku, v Litvě a ve Spojených státech. Se spuštěním stanic, které doplní na našem trhu stávající trojici Power TV, Adventure TV a Top Kids, se počítá ještě v letošním roce.

Ultra TV 4K má být stanicí, která nabídne obsah výhradně v UHD rozlišení. Půjde konkrétně o dokumenty, filmy i hudební pořady. Dá se tak předpokládat, že stanice nabídne obsah z již fungujících programů, ale v nejvyšší možné obrazové kvalitě. Ultra TV 4K bude operátorům dostupná s kódováním HEVC, u vybraných pořadů i s vysokým dynamickým rozsahem HDR a snímkovou rychlostí 50 fps. Stanice Top Kids Jr HD má doplnit již existující kanál Top Kids. Objeví se zde animované seriály i vzdělávací pořady pro děti předškolního věku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související