Polsat News HD nekódovaně z polských vysílačů nedaleko českých hranic

8. červenec 2021

Mediální skupina Polsat začala šířit koncem července ve svém DVB-T multiplexu 4 v nekódovaném režimu zpravodajský kanál Polsat News ve vysokém rozlišení obrazu. Divák potřebuje dekodér H.265/HEVC.

Multiplex 4 je kódovanou programovou nabídkou mediální skupiny Polsat, síť je též označovaná jako TV Mobilna. Výjimkou je v tomto programovém balíku nově stanice Polsat News HD, zpravodajská stanice provozovatele ve vysokém rozlišení obrazu. Příjem pro diváky v Česku, kteří jsou v dosahu těchto vysílačů, je bezproblémový. Domácnosti jsou již po přechodu na DVB-T2 standardně vybaveny dekodéry H.265/HEVC.

Vysílání kanálu Polsat News HD může být zajímavým rozšířením programové nabídky a alternativou k veřejnoprávnímu programu TVP Info HD, který je k dispozici v DVB-T multiplexu 3. Povzbuzující zprávou je, že z vysílače Katowice – Kosztowy došlo na kanálu 24 k navýšení výkonu z 10 na 100 kW, zcela nově pak byla zprovozněna kóta Jelenia Góra – Sněžné jámy, taktéž se 100 kW. V Praze je bohužel kanál 47 kolizní s multiplexem ČRa.

Další informace o této síti a změnách mohou najít zájemci na webu sat-charts.eu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související