Polský multiplex 4 s kanály Polsat do konce června i z vysílače Jelenia Góra

18. červen 2021

Mediální skupina Polsat připravuje v následujících dnech a měsících rozšíření svého televizního multiplexu 4 označovaného též jako TV Mobilna. Tento krok je plánován mezi 28. a 30. červnem, další vlna pak proběhne v září.

Polské město Jelenia Góra, které se nachází nedaleko hranic s Českem, má být podle portálu Wirtualnemedia.pl jednou z čtyřiadvaceti lokalit, kde dojde buďto ke zprovoznění úplně nového vysílače, případně navýšení výkonu toho stávajícího. V této lokalitě doposud polský multiplex 4 nevysílal. Zpráva neuvádí, kde by vysílač měl být umístěn, dle on-line databáze FMlist to má být na kanálu 47 přímo kóta Sněžná jámy.

Cílem Polsatu je pochopitelně výrazně rozšířit pokrytí této sítě, kterou v současné době může přijímat pouze 35 procent tamní populace. Po změnách, které jsou plánovány na červen a září, to má být dvojnásobek. Spuštění polského multiplexu 4 z nových lokalit je spíše pouze technickou zajímavostí, protože šířené programy jsou kódovány systémem podmíněného přístupu Irdeto, volně je dostupný pouze Polsat News.

autor: lukpo
Spustit audio

Související