Polská veřejnoprávní televize reaguje na uprchlickou krizi na běloruské hranici, spustila kanál TVP World

18. listopad 2021

Úderem osmé hodiny ranní začala vysílat stanice TVP World, anglicko-jazyčný kanál polské veřejnoprávní televize. Na webu zpravodajského okruhu TVP Info jeho provozovatel uvedl, že hlavní důvodem je aktuálně zejména uprchlická krize na polsko-běloruské hranici a nutnost informovat diváky po celém světě o tomto problému v jazyce, jakému rozumí.

Prezident Polské televize Jacek Kurski pro web zpravodajské televize TVP Info uvedl, že jako veřejnoprávní vysílatel má za úkol postavit se tomuto problému. Hlavním cílem stanice TVP World tak nyní bude informovat diváky po celém světě o uprchlické krizi na polsko-běloruské hranici. Vysílání nového, v tuto chvíli zpravodajského kanálu, bylo urychleno a původně se s jeho startem počítalo na Nový rok, tedy 1. ledna 2022.

Zájemci mohou stanici TVP World sledovat bez geografické blokace na webu polské veřejnoprávní televize, od příštího roku by mělo být vysílání k dispozici i klasickou cestou, v Evropě konkrétně prostřednictvím družice Astra na pozici 19,2 stupně východně. Pro distribuci v zahraničí provozuje Polská televize také kanál TVP Polonia, který je k dispozici i v nabídkách tuzemských operátorů. Lokální obsah je většinou dostupný s anglickými titulky.

autor: lukpo

Související