Polská veřejnoprávní televize spustila na internetu anglicko-jazyčný kanál Poland In

12. listopad 2018

S výjimkou Severní Ameriky vysílá program do celého světa. Divákům má přinést pohled na Polsko z tamní perspektivy a zvýšit o něm povědomí v zahraničí.

V neděli 11. listopadu spustila polská veřejnoprávní televize vysílání anglicko-jazyčného kanálu Poland In. Stanice je určena všem, kteří se zajímají o dění v Polsku, případně pohled z polské perspektivy, její program je dále doplněn o formáty z oblasti kultury a tamních tradic, chybět nemá ani to nejlepší z produkce Telewizje Polska. Portál stanice je dostupný na adrese https://polandin.com/, kde si návštěvník zvolí v horním menu položku Live. Televize je k dispozici od nízké kvality obrazu až po rozlišení 1080p.

Start stanice Poland In nebyl zvolen na 11. listopadu záměrně. Právě v tento den si naši severní sousedé připomínají Den nezávislosti. Maciej Stanecki, viceprezident polské televize, věří, že díky nově spuštěné stanici bude docházet také k výměně pořadů mezi TVP a Evropskou vysílací unií (EBU). Jejím cílem je ukázat skutečný obraz Polska a ovlivnit jeho vnímání v zahraničí. TVP v minulosti plánovala projekt, na němž by se podílela veřejnoprávní média takzvané Visegrádské čtyřky. Česká televize i slovenská RTVS z něj ale už dříve vysouvaly.

autor: lukpo
Spustit audio

Související