Polská veřejnoprávní televize TVP uvažuje o čtyřech nových stanicích, jedna z nich by byla v Ultra HD rozlišení

4. červen 2020

Distribuci obsahu 4K už si vysílatel vyzkoušel při loňském fotbalovém šampionátu. Tehdy byla TVP 4K pouze dočasným programem. Nově o ní Telewizja Polska hovoří jako o plnohodnotném programu.

Polská veřejnoprávní televize TVP má v tuto chvíli připravené projekty pro čtyři nové tematické stanice. Informaci přinesl jako první minulý týden portál Wirtualnemedia.pl. Jednalo by se konkrétně o kanály TVP Dokument, TVP Nauka, TVP Muzyka a TVP 4K. Strategický plán rozvoje na následujících pět let předložil vysílatel regulátorovi, Národní radě pro vysílání. TVP uvádí, že pro spuštění kanálů, bude potřebovat další finance jak z koncesionářských poplatků, tak i komerčních aktivit.

O projektu TVP Dokument hovořil vysílatel poprvé již v roce 2015, doposud se tak však nestalo. Už tehdejší šéf TVP Juliusz Braun podmiňoval vznik nového kanálu dalšími finančními prostředky. TVP 4K není také úplně čerstvou záležitostí. Telewizja Polska si vyzkoušela vysílání v Ultra HD již během loňského fotbalového šampionátu a letos ho chtěla zopakovat, což se však kvůli pandemii koronaviru nestalo. Mezi pilíře TVP 4K by patřil sport, zpravodajství, celovečerní filmy a zábavní pořady.

autor: lukpo
Spustit audio

Související