Polská veřejnoprávní televize vnímá přechod na DVB-T2 jako šanci pro hybridní vysílání

8. listopad 2021

Polská veřejnoprávní televize vidí obměnu přijímačů u diváků v souvislosti s přechodem na DVB-T2 jako velkou šanci pro nabídku nových služeb. Zájemcům chce nabídnout vlastní set-top box, který zkombinuje svět lineární a nelineární televize. K dispozici má být obsah i ve 4K rozlišení.

V rozhovoru o plánech v oblasti hybridního vysílání se letos v létě rozhovořil pro portál Wirtualnemedia.pl prezident TVP Jacek Kurski. Diváci by měli mít možnost sledovat nejen vysílání DVB-T2, ale i různé videotéky, jako je například Netflix, portál Canal+ nebo Player.pl. Polská veřejnoprávní televize počítá také s řádným vysíláním ve 4K rozlišení, které divákům nabídla již dvakrát na pilotní bázi při příležitosti fotbalového Eura.

„Pracujeme na vysílání ve 4K rozlišení, připravujeme nesportovní obsah. Snažíme se natáčet seriály a zábavní produkce v kvalitě 4K. Za rok (…) můžeme vybudovat knihovnu, která nám umožní provozovat stálý kanál,“ popsal Kurski. Vedení TVP předpokládá, že v souvislosti s přechodem na DVB-T2 by mohly odstartovat i její nové kanály. V loňském roce skončila televize v zisku 198 milionů zlotých, tedy přibližně jedna miliarda korun.

autor: lukpo
Spustit audio

Související