Polské Radio Eska spustilo novou regionální verzi na satelitu Astra 3B

24. říjen 2018

Stanice může využít novou pozici opět pro regionální odpojování včetně zpravodajství a reklam. Jednotlivé verze se mohou lišit v případě nutnosti také nabízeným programem.

V úterý 23. října se na družici Astra 3B, satelitní pozice 23,5 stupně východně, objevila další z regionálních verzí polského privátního Radia Eska. Jedná se konkrétně o mutaci určenou pro město Krasnik ležící jihozápadně od Lublaně. Stejně jako ostatní regionální mutace i tato je určena pro distribuce na konkrétní VKV vysílače v Polsku. Příjem všech verzí této stanice na satelitu Astra 3B je volný, není tedy nutná dekódovací karta žádného z operátorů.

Radio Eska šíří prostřednictvím družice, na níž působí i satelitní služba Skylink, celou řadu svých regionálních mutací. Namátkou můžeme jmenovat města Kielce, Krakow, Opole, Poznan, Wroclaw, Zielona Gora nebo Szczecin. Radio Eska Krasnik je šířeno v satelitním multiplexu, v němž jsou dostupné například také stanice Radio WAWA, Radio VOX FM, Radio Plus nebo Radio Rodzina. Jednotlivé verze Radia Eska dlouží pro možnost regionálního odpojování.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11643/H, SR 5500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK

autor: lukpo
Spustit audio

Související