Polsko bude mít svou ČT3, odstartuje Silver TV věnovaná seniorům

25. únor 2021

Volnou programovou pozici v polském celoplošném DVB-T multiplexu 1, kterou opustila stanice ATM Rozrywka, obsadí nový projekt Silver TV. Podnikatel Michała Winnicki již avizoval, že při jeho tvorbě se inspiroval u stanice ČT3 nebo německé Sat.1 Gold.

Vlastní celoplošný program určený seniorům budou mít také Poláci. Volnou programovou pozici v celoplošném multiplexu 1 obsadí nová stanice Silver TV. Za projektem stojí tamní podnikatel Michał Winnicki, který je aktivní také na českém televizním trhu. Zde provozuje hudební programy Power TV a Top Kids a dokumentární Adventure TV. Pro portál Wirtualnemedia.pl už dříve Winnicki uvedl, že se při tvorbě tohoto projektu inspiroval u České televize a jejího kanálu ČT3 nebo německé ProSiebenSat.1 s programem Sat.1 Gold.

Označení „Silver“ má symbolizovat stříbrnou, tedy starší generaci. Polský podnikatel vidí v existenci takového celoplošného programu velký potenciál. „Kanály adresované divákům nad 50 let již byly mimo jiné vytvořeny v České republice a Německu a těší se tam velké popularitě,“ konstatoval Winnicki s tím, že polské stanice cílí primárně na diváky ve věku mezi 16 až 49 lety. „Starší diváci věří televizi a je pro ně třeba vytvořit specializovaný tematický televizní kanál,“ zdůvodnil tento krok portálu Wirtualnemedia.pl tamní mediální podnikatel.

autor: lukpo
Spustit audio

Související