Polsko čeká příští rok přechod na DVB-T2, veřejnoprávní televize spustila informační web

16. srpen 2021

Prozatím bez jakékoliv propagace spustila polská veřejnoprávní televize web, který bude diváky v následujícím přibližně roce informovat o přechodu na pozemní digitální vysílání DVB-T2. Naši severní sousedé v něm bezplatně nabídnou i svůj program ve 4K rozlišení.

Jako nový informační zdroj pro Poláky v oblasti druhé televizní digitalizace bude fungovat portál https://telewizjanaziemna.pl/. Jeho provozovatelem je tamní veřejnoprávní vysílatel TVP. Na nový portál upozornil ve středu server Wirtualnemedia.pl. Polská televize zde například upozorňuje na přítomnost stanic TVP Sport, TVP1, TVP2 a také TVP 4K – prvního bezplatného UHD kanálu, který bude k dispozici i na platformě DVB-T2.

V době psaní tohoto textu, tedy ve středu odpoledne, zbývalo do vypnutí pozemního digitálního vysílání DVB-T v sousedním Polsku rovných 320 dní. Kromě výhod, které divákům standard DVB-T2 přinese, si návštěvníci nového webu mohou v informačním panelu také zjistit, zdali právě jejich televizor nebo set-top box tuto technologii podporuje. Diváci najdou na webu také informace o tom, kdy v jejich regionu migrace proběhne.

autor: lukpo
Spustit audio

Související