Polský veřejnoprávní rozhlas spustí zítra stanici pro řidiče, k dispozici bude i v DAB+

15. říjen 2020

Živý program bude ke slyšení denně od páté do třiadvacáté hodiny, ve zbytku času pak půjde o reprízy. Posluchači budou mít možnost zapojit se do vysílání prostřednictvím mobilní aplikace, která bude rozšiřovat zpravodajský servis.

Polský veřejnoprávní rozhlas spustí v pátek 16. října, tedy již zítra, Polskie Radio Kierowców – digitální stanici orientovanou výhradně na motoristy. Zájemci si ji budou moci naladit pozemní cestou na platformě DAB+ a dále v mobilní aplikaci nebo na webu. Stanice odstartuje při příležitosti 95 let od zahájení Polského rozhlasu. Podobný okruh plánuje nabídnout svým posluchačům i Český rozhlas. Radiožurnál Sport počítá kromě cílení na sportovní fandy právě se servisem pro řidiče a rockovou hudbou.

Stanice, která bude vysílat v režimu 24/7, tedy 24 hodin, 7 dní v týdnu, bude interaktivní. Řidiči si budou moci nainstalovat mobilní aplikaci, která rozšíří informační servis z vysílání. Veřejnoprávní rozhlas informoval, že stanice bude dopravní zpravodajství vysílat každou hodinu nejen v polštině, ale také angličtině, němčině a ukrajinštině. Vysílatel plánuje na zpravodajském servisu spolupracovat se zainteresovanými subjekty. Živý program bude ke slyšení denně od 5:00 do 23:00, ve zbytku času pak půjde o reprízy doplněné hudbou.

autor: lukpo
Spustit audio

Související