Podzimní plány Polského rozhlasu v DAB+: dopravní rádio a pokrytí 67 procent populace

15. květen 2020

Novým digitálním projektem plánuje instituce přispět k hladšímu provozu a bezpečnosti na polských silnicích. Zároveň jde o reakci na zájem posluchačů o témata spojenými s motorismem.

Polský veřejnoprávní rozhlas plánuje letos na podzim spustit specializované dopravní rádio. Stanice bude k dispozici v režimu 24/7, tedy 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, prostřednictvím digitálních kanálů, zejména DAB+ a na webu nebo v mobilních aplikacích. V rámci nového projektu se Polský rozhlas opírá o zájem posluchačů o motoristická témata, snahou je také zabezpečit hladký provoz na tamních silnicích. Chystané plány zveřejnila instituce ve čtvrtek na svém webu.

Na podzim má zároveň vzrůst pokrytí multiplexem Polskie Radio ze stávajících 54 procent populace na 67 procent. V současné době může přijímat signál tamního veřejnoprávního multiplexu přibližně 21 milionů lidí. Do roku 2023 plánuje Polský rozhlas pokrýt signálem 61,5 procenta republiky a zajistit tak pokrytí přibližně pro 30 milionů obyvatel. Polsko zároveň v letošním roce implementuje do národní legislativy nařízení Evropské unie související s digitálním rádiem DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související