Poslech rádia digitálně se v Británii přiblížil k 60 procentům, roste obliba chytrých reproduktorů

15. květen 2020

Nejoblíbenější, výhradně digitální stanicí je veřejnoprávní BBC 6 Music, která vzrostla o 1,6 procenta a dosáhla nového rekordu - 2,556 milionů posluchačů.

58,6 procenta britské populace poslouchá rozhlasové vysílání digitálně. Vyplývá to z aktuálních výsledků oblíbenosti jednotlivých platforem za první kvartál letošního roku. 40 procent celkového objemu konzumace rozhlasového vysílání tvoří DAB a DAB+, jeho podíl na digitálních platformách je téměř 70 procent. On-line platformy tvoří z celkového objemu 14 procent. Výrazně roste obliba takzvaných chytrých reproduktorů, k jejich vlastnictví se přihlásila téměř třetina oslovených.

Nejoblíbenější, výhradně digitální stanicí je veřejnoprávní BBC 6 Music, která vzrostla o 1,6 procenta a dosáhla nového rekordu - 2,556 milionů posluchačů. Následuje KISSTORY, nejoblíbenější komerční digitální stanice, která vzrostla o 12 procent a dosáhla 2,066 milionů posluchačů. BBC Radio 4 Extra je třetím nejoblíbenějším digitálním programem s 1.983 miliony posluchačů. Vzhledem k pandemii koronaviru lze očekávat, že v následujícím období on-line opět posílí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související