Praha TV a TV Brno 1 skončí v nabídce Vodafone TV, operátor vyřadí pravděpodobně i stanici BBC World News

9. březen 2022

Telekomunikační operátor Vodafone chystá v následujících týdnech další změny ve své programové nabídce. V aktuálním newsletteru zákazníkům oznámil, že ke konci března budou vyřazeny regionální stanice Praha TV a TV Brno 1. Operátor se podle informací naší redakce nedomluvil s jejích provozovatelem na výši distribučního poplatku.

„K začátku jara patří i pořádný úklid, proto jsme se stanicemi Vodafone TV trochu zatočili. Na konci března vypínáme Praha TV a TV Brno 1,“ napsal operátor svým zákazníkům v pátek 4. března. Výkonný ředitel obou programů Přemysl Svora portálu Digitální rádio přiblížil, že stanice z nabídky zmizí z důvodu výše distribučního poplatku. „S Vodafonem se nám bohužel nepodařilo najít shodu, takže stanice v nabídce skončí,“ uvedl Svora.

Významnou ránu pro zákazníky v oblasti zpravodajských kanálů může být i vyřadí tematické stanice BBC World News. Operátor by sice neměl důvod tuto stanici vyřazovat, jenže i tady lze předpokládat, že za odchodem z programové nabídky je výše distribučního poplatku. Zákazník si musí uvědomit, že když je program k dispozici volně na satelitu, dokonce v HD rozlišení, vůbec to neznamená, že operátor ho bude mít k dispozici zdarma, bez poplatku.

V nabídce naopak oproti původním plánům pokračuje dětské stanice Lala TV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související