Praha TV přechází na vysílání DVB-T2, nová placená televize Skylink Anténa+ spouští veřejný test

2. září 2020

V multiplexu je nově šířeno třináct programových pozic. Tři jsou vyhrazeny pro potřeby Prague Digital TV, dalších deset upozorňuje na chystané spuštění placené pozemní televize Skylink Anténa+.

Technici společnosti Prague Digital TV realizují v těchto hodinách přechod Regionální sítě 4 do standardu DVB-T2. Diváci, kteří přijímají signál na klasickou televizní anténu, tak musí stanice Praha TV, Rádio Dechovka a Český Impuls přeladit. Místo dosavadního rozlišení 720x576i je metropolitní kanál nově k dispozici ve formátu qHD, tedy 960x540p. Jako první aktivoval operátor vysílač Ládví, postupně ho na 46. kanálu doplní i Strahov a Zelený pruh, které tvoří takzvanou společnou jednofrekvenční síť.

Test placené pozemní televize Skylink Anténa+

V multiplexu je nově šířeno třináct programových pozic. Tři jsou vyhrazeny pro potřeby Prague Digital TV, dalších deset upozorňuje na chystané spuštění placené pozemní televize Skylink Anténa+. Pozice vyhrazené pro společnost M7 Group (Canal+) jsou označené „Připravujeme 1“ až „Připravujeme 10“. I na těchto kanálech je nastaveno prozatím jednotné rozlišení 960x540p. Na start nové placené služby, k jejímuž zahájení dojde 1. října, jsou diváci upozornění jak ve formě grafiky tak i programového průvodce.

autor: lukpo
Spustit audio

Související