Praha TV zpřístupnila svůj archiv pro televizory a set-top boxy s internetem, spustila HbbTV

14. leden 2020

Hybridní portál je dostupný v Regionální síti 4 společnosti Prague Digital TV. Podoba služba je prakticky shodná s ostravskou Polar TV. Za vývojem stojí stejná společnost.

Vstřícný krok směrem ke svým divákům udělal provozovatel metropolitní stanice Praha TV. Televizní program nabízí od včerejšího dne aplikace na bázi takzvaného hybridního vysílání, tedy technologie HbbTV. Divák pro jejich využití potřebuje televizor nebo set-top box s podporou daného standardu, který je připojený k internetu. Vizuálně jde de facto o kopii HbbTV portálu ostravské televize Polar. Za vývojem doplňkové služby stojí stejná firma.

Hybridní portál je dostupný v Regionální síti 4 společnosti Prague Digital TV, která i po přechodu celoplošných multiplexů na vysílání DVB-T2 zůstává stejně jako ostatní místní sítě ve standardu DVB-T, používá však kódování MPEG-4/AVC. Součástí HbbTV portálu Praha TV je archiv pořadů a příspěvky věnované dění na území hlavního města. Zájemci zde najdou i nabídky volných pracovních míst z portálu uradprace.cz. V kabelové síti UPC se dá počítat se zpřístupněním doplňkové služby později.

autor: lukpo
Spustit audio

Související