Pražské Radio Spin má expandovat do řady českých měst, nahradí tu Signál Rádio

15. prosinec 2021

Rozhlasová skupina Radio United chce prostřednictvím dosavadních vybraných kmitočtů své stanice Signál Rádio zajistit expanzi pro značku Radio Spin. Vyplývá to z informací zveřejněných na webových stránkách vysílací rady. Radio Spin zaměřené na posluchače hip hopu a černou hudbu disponuje v tuto chvíli jediným FM kmitočtem, a to v Praze. Ke změně má dojít 1. března 2022.

Společnost Radio United Broadcasting požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o změnu názvu stanice Signál Rádio na Radio Spin v případě několika kmitočtů v České republice. V praxi to znamená, že v dotčených lokalitách by právě druhá stanice tu první nahradila. Má jít konkrétně o České Budějovice, Plzeň, Karlovy Vary, Jihlavu, Liberec, Tábor, Chotěboř a Hradec Králové; změna se naopak v tuto chvíli netýká hlavního města a také Mladé Boleslavi.

Radio Spin je na webu rozhlasové skupiny Radio United prezentováno jako metropolitní stanice pro posluchače ve věku od 12 do 29 let, kteří rádi poslouchají žánry, jako je hip hop a R'n'B s příklonem k taneční hudbě. Podle posledního průzkumu měření oblíbenosti tuzemských stanic Radioprojekt ladí Radio Spin denně 11 tisíc posluchačů, týdně pak 38 tisíc lidí. Oproti tomu Signál má s výrazně více kmitočty pro cílovou skupinu lidí 35+ let 32 tisíc denních a 65 tisíc týdenních posluchačů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související