Stanice Skyrock Klassiks chce celoplošný DAB+ ve Francii obohatit o to nejlepší z black music

9. únor 2021

Ve vysílání stanice Skyrock Klassiks se objeví rapové a hiphopové skladby za posledních přibližně třicet let. Chybět nebudou aktuální hity, ani starší prověřené písničky. Jak název napovídá, jde o tematickou odnož celoplošného programu Skyrock.

Spuštění dvou celoplošných DAB+ multiplexů, které je plánováno ve Francii na letošní léto, dává prostor novým hráčům na trhu. Jedním z nich je rozhlasové stanice Skyrock Klassiks, tematická odnož oblíbeného komerčního programu Skyrock. Nový program plánuje posluchačům nabídnout to nejlepší z domácí i zahraniční „black music“ za posledních třicet let. Informuje o tom portál La Lettre Pro. Vstup se dvěma programy na platformu DAB+ umožní provozovateli stanice Skyrock lépe cílit na jednotlivé posluchačské skupiny.

Skyrock Klassiks ale není pro milovníky (nejen) francouzské rapové scény neznámým pojmem. Stanice doposud fungovala jako internetový stream, který je dostupný například prostřednictvím portálu Radio.net a řady dalších on-line služeb. Skyrock Klassiks je také stejnojmenným názvem pravidelného bloku, který se každý týden objevuje ve vysílání vlajkové stanice Skyrock. Celoplošné sítě budou vyhrazeny zejména pro stávající analogové hráče, pro které se tak otvírá zajímavá terestrická platforma se zásahem na národní úrovni.

autor: lukpo
Spustit audio

Související