Přehrajte si pořady Českého rozhlasu pohodlně z vašeho telefonu bez mobilní aplikace

23. listopad 2018

Součástí responsivního designu je i nový on-line přehrávač, ve kterém se může uživatel snadno v rámci daného záznamu pohybovat.

Český rozhlas nabízí svých posluchačům další možnost, jakým způsobem se dostat k odvysílaným pořadům. Programové schéma, které je dostupné na adrese https://program.rozhlas.cz/zaznamy, bylo přepracováno do takzvaného responsivního designu, to znamená, že si ho pohodlně otevřete například v mobilním telefonu nebo tabletu. Tento prvek se vám zcela automaticky přizpůsobí na velikost vašeho displeje. Při zadávání je nutné zadat celou adresu. Pokud by za lomítkem chyběl dodatek „zaznamy“, návštěvník se objeví pouze na stránce klasického programu.

Implementace přehrávače a responsivního designu na jednotlivé stanice Českého rozhlasu bude probíhat postupně. Pokud návštěvník používá klasickou on-line verzi na svém stolním počítači nebo notebooku, pro možnost přehrávání pořadů z archivu novou formou mu pouze stačí, pokud navštíví domovskou stránku www.rozhlas.cz, klikne v horním menu na položku „Program“ a následně vybere „Celodenní záznamy“. Ty jsou aktuálně dostupné pro stanice Radiožurnál, Dvojka, Vltava, Plus, Rádio Wave, Rádio Junior a Český rozhlas Pardubice. Součástí novinky je také „plovoucí přehrávač“, který se návštěvníkovi objeví v dolní části webu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související