Přelaďte si své přijímače, vyzval provozovatel sítě COLOR DAB+. Provedl její rekonfiguraci

15. březen 2022

Operátor digitální rozhlasové sítě COLOR DAB+ vyzval na svém facebookovém profilu posluchače, aby si znovu naladili stanice, které vysílají v této programové nabídce. Důvodem je změna servisní identifikace u testovacích pozic, k níž došlo v průběhu pondělí. Provozovatel stanice Color a Hey zároveň oznámil, že testuje novou službu DL+.

„V našem multiplexu aktuálně testujeme DL+, tedy rozšířené informace o právě vysílané skladbě. Tato služba je nasazena na testovacích pozicích DAB Test HQ a DAB Test LQ, pokud se nám vše osvědčí a bude fungovat dle plánu, postupně budeme v týdnu nasazovat i na další stanice,“ uvedl na Facebooku koordinátor projektu Jakub Melín. Ten zároveň prozradil, že v multiplexu se má objevit i nová stanice, neuvedl však prozatím která.

Multiplex COLOR DAB+ pokrývá svým signálem Prahu a střední Čechy. Digitální síť funguje ze dvou vysílačů. Na území Prahy se jedná o Strahov, v případě středních Čech o Benešov – Lbosín (rozhledna Špulka). Oba vysílače fungují ve společné jednofrekvenční síti na kanálu 7C s výkonem 1 kW. Součástí programové nabídky jsou mimo jiné kromě stanic Color a Hey také zahraniční programy Schwarzwaldradio, Schlager Radio a ukrajinské UR1.

autor: lukpo
Spustit audio

Související