Prestižní konference Radiodays Europe míří do Prahy. Hlavním spoluorganizátorem je Český rozhlas

24. březen 2023

Praha bude ve dnech 26. – 28. března v Kongresovém centru Praha hostit největší celoevropskou konferenci pro odborníky z oblasti rádia, podcastingu a výroby audio obsahu Radiodays Europe 2023. Český rozhlas je hlavním spoluorganizátorem této prestižní akce, na které se každoročně setkávají profesionálové z veřejnoprávních a komerčních rádií i nezávislí tvůrci audio obsahu z celé Evropy.

Čtěte také

„Vážíme si toho, že Český rozhlas dostal příležitost stát se hlavním spoluorganizátorem prestižní konference Radiodays Europe 2023. Máme tak jedinečnou možnost ukázat světu, že jsme silným a zajímavým hráčem, a to nejenom kvůli naší unikátní pozici na českém mediálním trhu, ale především díky výjimečné stoleté zkušenosti a inspirativním příběhům technologií, inovací či osobností, které se za toto období odehrály,“ uvedl mj. generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. 

Peter Niegel, výkonný ředitel Radiodays Europe, doplnil: „Praha je ideálním místem pro setkání rozhlasových expertů a tvůrců, abychom se jako odvětví posunuli vpřed se strategiemi pro budoucnost. Je to poprvé, co konference RDE a jejich 1300 návštěvníků ze světa rádia, audia a podcastů přichází do Prahy na pozvání našeho skvělého hostitelského partnera Českého rozhlasu. Vím, že tato konference bude katalyzátorem mnoha diskusí v duchu motta "Nová publika - nové příležitosti", které je tématem letošní konference."

Čtěte také

Mezi tradiční účastníky této mezinárodní konference patří zástupci médií veřejné služby, komerčních rádií i nezávislí tvůrci audio obsahu z celého světa. Akce v Kongresovém centru Praha se zúčastní 1 300 odborníků z více než 50 zemí vzdělaných v oborech žurnalistika, média, marketing, management, telekomunikace, IT, finance a v oborech kreativního průmyslu.

Za Český rozhlas na konferenci vystoupí generální ředitel René Zavoral, ředitel Techniky a správy Karel Zýka, šéfredaktorka Radia Wave Barbora Šichanová, vedoucí zahraniční redakce Filip Nerad, marketingová manažerka a tvůrkyně podcastů Ivana Veselková, šéfproducentka Anna Vošalíková, kreativní producentka a dramaturgyně Veronika Ruppert, datový novinář Jan Cibulka či analytik webu Adam Javůrek.

Řečníci se budou věnovat budou pozici veřejnoprávního média v mezinárodním kontextu, Českému rozhlasu jako zdroji kvalitního a důvěryhodného zpravodajství i lídrovi podcastingu v Česku, digitálnímu vysílání DAB+, podpoře nových audio formátů pro mladé a inovacím v online prostoru nebo kyberbezpečnosti mediálních domů. Na konferenci se objeví mj. také řečníci z Evropské vysílací unie nebo britské společnosti BBC. 

Kompletní program mezinárodní konference Radiodays Europe 2023 naleznete zde.

autor: lukpo
Spustit audio

Související