Přijdou zákazníci O2 TV o kanály Sport 1, Sport 2 a další? Dohodu doprovází tvrdá vyjednávání

16. červen 2021

Zákazníkům placené televize O2 TV reálně hrozí, že od července přijdou o tematické kanály Sport 1 a Sport 2, stejně jako stanice AMC, Film+, Minimax, JimJam, Spektrum, Spektrum Home a TV Paprika. AMC to uvedla na sociálních sítích, O2 v reakci pro portál Digitální rádio kontrovala, že jednání stále probíhají a nejsou uzavřená.

Společnost AMC Networks International – Central and Eastern Europe na sociálních sítích pohrozila, že od 1. července může dojít k vyřazení kanálů z jejího portfolia z nabídky IPTV služby O2 TV. Zákazníci digitální televize O2 by tak byli po společnosti Telly dalšími, kteří nemohou sledovat tematické stanice jednoho z největších provozovatelů placených kanálů na našem trhu.

Podle informací portálu Digitální rádio Českého rozhlasu je tato hrozba velmi reálná a v jádru za ní stojí souboj o sportovní práva na jednotlivé soutěže. Zatímco O2 drží například pro český trh exkluzivně fotbalovou Ligu mistrů UEFA nebo domácí Fortuna ligu, AMC se nedávno podařilo získat například Evropskou ligu UEFA, stejně jako Ligou národů. Zatímco stanice O2 TV Sport jsou v nabídce O2 TV exkluzivně, kanály AMC nikoliv.

Čtěte také

AMC se snaží vyvinout na O2 tlak prostřednictvím svých fanoušků a ve statusu zveřejněném prostřednictvím Facebooku píše: „Pokud nechcete přijít o Formuli 1, Evropskou ligu UEFA, zbrusu novou Evropskou konferenční ligu, špičkový hokej a další skvělé sporty, dejte O2 TV vědět, že chcete, aby vám vaše milované stanice zůstaly.“ Operátor O2 vykázal u své televizní služby v prvním kvartálu letošního roku 563 tisíc zákazníků.

„Vzhledem k tomu, že jednání stále probíhají, nás tyto zprávy překvapují a vnímáme je jako formu nátlaku za strany AMC. O případných změnách v naší programové nabídce budeme diváky samozřejmě včas informovat. Již nyní ale můžeme prozradit, že k 1.7. chystáme novinky v programové skladbě, které přinesou našim divákům spoustu nového zajímavého obsahu,“ sdělila portálu Digitální rádio Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení O2.

autor: lukpo
Spustit audio

Související