O2 TV Sport zvládne odbavení signálu v Ultra HD rozlišení, nevylučuje spolupráci s TV Nova

12. březen 2021

Společnost O2 Czech Republic bude i v letošním roce pokračovat v investicích do svého exkluzivního placeného kanálu O2 TV Sport. V rozhovoru pro magazín Marketing & Media to uvedl v pondělí šéf stanice Marek Kindernay. Tým televize bude také disponovat odbavovací technologií s podporou 4K rozlišení.

O2 TV Sport se na možné vysílání ve 4K rozlišení dlouhodobě připravuje. Již před několika lety pořídil přenosový vůz, který používá například při domácí fotbalové lize nebo jiných událostech tohoto typu.

Při nedávném představení nové podoby O2 TV, která bude uvedena v průběhu letošního roku, nechtěla firma upřesnit, kdy formát 4K/UHD nasadí do klasického vysílání. Z důvodu narůstajícího počtu živě vysílaných přenosů, kterých má být v letošním roce téměř 270, O2 pořizuje další přenosový vůz, naznačil Kindernay pro Marketing & Media.

Ředitel stanice O2 TV Sport již na sociálních sítích potvrdil, že studio placené televize má projít inovací. „Intenzivně pracujeme na nové podobě studia O2TV Sport. Sešlo se nám mnoho krásných návrhů a už se nemůžu dočkat realizace,“ napsal Kindernay na svém twitterovém účtu.

Marek Kindernay nevyloučil i možnou spolupráci s TV Nova, kterou s O2 pojí přes PPF společný majitel. „Osobně si dokážu představit, že je reálná spolupráce například ve sportovním zpravodajství nebo v přenosové technice,“ uvedl šéf O2 TV Sport.

autor: lukpo
Spustit audio

Související