Privátní multiplex pro Sasko-Anhaltsko s novou regionální verzí

10. listopad 2023

V DAB+ multiplexu S-Anhalt pro německou spolkovou zemi Sasko-Anhaltsko došlo k úpravě datových toků. S výjimkou dvou programů jsou v současné době všechny šířeny s jednotnou hodnotou 72 kbps. Do multiplexu přibyla nová regionální verze Radia Brocken pro oblast Altmark. Tento okruh je šířen s datovým tokem 64 kbps, stejně jako Radio SAW s odpojováním pro Dessau.

Čtěte také

Na sjednocení hodnoty datových toků Radia Brocken, Radia SAW, Rocklandu, 89.0 RTL, 89.0 RTL in the mix a 1A Deutsche Hits upozornil portál Satellifax. Ten informoval, že plánovaný krok souvisí s velkou pravděpodobností s chystaným připojením regionální verze Radia Brocken pro oblast Altmark. Tato domněnka se o něco později potvrdila. Radio Brocken Altmark je v této síti šířeno s hodnotou 64 kbps s kódováním HE-AAC, verze 1; což platí i pro Radio SAW Dessau.

V současné době funguje privátní síť S-Anhalt na kanálu 11C ze šesti vysílačů. Poslední spuštěnou lokalitou byla letos 31. srpna Dequede. Právě ta má za cíl pokrýt zejména region Altmark, takže uvedení odpovídající regionální verze Radia Brocken do provozu není žádným překvapením. Kromě této oblasti si mohou místní vysílání stanice naladit i zájemci pro Dessau, Magdeburg a Halle. Podle online databáze ukwtv.de by mělo do konce roku dojít k navýšení výkonu vysílače Magdeburg/Burg Kapaunberg ze stávajících 5 na 10 kW. Chystá se vysílač Weißenfels Pettstädt .

autor: lukpo
Spustit audio

Související