Provozovatel placeného kanálu TV Paprika žádá o licenci pro česko-slovenskou verzi

6. srpen 2018

Stejné mutace se nedávno dočkala i lifestylové televize Spektrum Home. K dispozici je s lokální grafikou a bez maďarských reklam. TV Paprika působí na našem trhu od roku 2005.

Společnost AMC Networks International – Central Europe, která na českém a slovenském trhu provozuje mimo jiné placené stanice Spektrum, Jim Jam nebo Minimax, žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o udělení licence pro regionální verzi tematického programu TV Paprika. Doposud funguje tento kanál v mutaci pro region Střední a východní Evropa (CEE), diváci tak musí překousnout mimo jiné maďarskou grafiku.

TV Paprika v mutaci Czech and Slovak by podle očekávání nahradila vysílání středoevropské verze tam, kde je to možné, tedy zejména v nabídkách kabelových a IPTV operátorů. Spíše s otazníkem je nasazení do nabídky služby freeSAT, kde se provozovateli spíše vyplatí ponechat původní vysílání tohoto programu. Do budoucna lze předpokládat, že společnost AMC bude tuto stanici nabízet zákazníkům také ve vysokém rozlišení, protože v HD kvalitě už jsou její pořady natáčené řadu let. Česko-slovenské verze se nedávno dočkalo i Spektrum Home.

autor: lukpo
Spustit audio

Související