Radio 7 součástí bavorského DAB+ multiplexu Allgäu

25. září 2020

Oprávnění pro využití kapacity multiplexu Allgäu byla udělena vysílatelům na období deseti let, konkrétně do 23. července 2030. Obě stanice ve svém programu výrazně podporují regionální zpravodajství a jejich cílová skupina začíná na posluchačích od 14 let.

Komerční rozhlasová stanice Radio 7 je nejnovějším přírůstkem v digitálním rozhlasovém multiplexu Allgäu. který vysílá na kanálu 8B. Portálu Digitální rádio to potvrdil dlouholetý spolupracovník Pavel Bárta, který tuto síť zachytil v průběhu zlepšených troposférických podmínek. Radio 7 získalo souhlas se zařazením do DAB+ sítě na jednom z posledních zasedání bavorského regulátora. Dalším úspěšným žadatelem je Radio Schwaben.

Oprávnění pro využití kapacity multiplexu Allgäu byla udělena vysílatelům na období deseti let, konkrétně do 23. července 2030. Radio 7 je stanice s čtyřiadvacetihodinovým programem cíleným primárně na posluchače ve věku 14 až 49 let s regionálním zpravodajstvím a aktuálními hity. Radio Schwaben je věnováno hlavně lidem od 14 do 59 let a zaměřuje se zejména na místní program, na němž spolupracuje se společností Sankt Ulrich Verlag z Augsburgu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související