Radio BHeins pod novým názvem Schneider's der Sender

6. listopad 2023

Německá rozhlasová stanice BHeins, která díky rozhodnutí saského regulátora plánovala vstoupit do tamní zemské DAB+ sítě, požádala o změnu svého názvu. Mediální regulátor pro Berlín a Braniborsko ji v uplynulých týdnech zaregistroval jako Schneider's der Sender.

Čtěte také

Na změnu názvu upozornil v polovině září portál Satellifax. Stanice BHeins už má připravené také webové stránky pro novou online prezentaci dostupnou na adrese https://www.schneiders-dersender.de/, které však kromě kontaktu na samotného vysílatele nic nenabízejí. Radio BHeins plánovalo vstoupit v blízké budoucnosti do DAB+ multiplexu Sachsen K12A, kde by bylo třináctou šířenou rozhlasovou stanicí. Kdy se tak stane, v tuto chvíli není oficiálně známé.

Mediální regulátor mabb prezentuje tuto stanici jako místní rozhlasový program s regionálními informacemi pro město Postupim, o místním sportu, servisními příspěvky, speciálními hudebními programy, zprávami, počasím a dopravou a také hudbou. Tato složka se skládá z širokého repertoáru největších hitů od padesátých let až po období 2000 i aktuální hity. V současné době je možné naladit tento program pozemně na postupimském FM kmitočtu 95.3, v DAB+ šířen není.

autor: lukpo
Spustit audio

Související