Do saského celoplošného DAB+ multiplexu vstoupila nečekaně další nová stanice

8. září 2023

Ve čtvrtek 7. září v ranních hodinách došlo k dalšímu, tentokrát nečekanému rozšíření rozhlasové sítě Sachsen K12A. Do tohoto multiplexu však nevstoupila již avizovaná stanice Star FM, ale společný projekt saských lokálních vysílatelů pod názvem Rundfunkkombinat.

Čtěte také

Rundfunkkombinat je aktuálně již jedenáctou rozhlasovou stanicí v multiplexu Sachsen K12A. Digitální síť má významný přesah také na území Čech, zejména do Karlovarského, Ústeckého nebo Libereckého kraje. S externí anténou je příjem možný i dále od německých hranic, například ve středních Čechách nebo některých částech Prahy. Rundfunkkombinat je společným projektem saských rozhlasových stanic Radio Zett, ColoRadio, Radio Blau a Radio T.

Technické parametry multiplexu Sachsen K12A se po zařazení stanice Rundfunkkombinat nemění. Všech jedenáct stanic používá shodné zabezpečení signálu EEP 3-A. Nová stanice vysílá typ programu Culture Arts, v drtivé většině – sedmi případech – je zastoupena populární hudba (Pop Music). V pátek 15. září má do multiplexu vstoupit berlínská rocková rozhlasová stanice Star FM a licenci pro distribuci drží také BHeins. Termín startu zatím není v jejím případě znám.

autor: lukpo
Spustit audio

Související