Rádio Blaník nahradí od pondělí vysílání stanic Helax a Rubi, obě v pásmu VKV končí

6. listopad 2020

V Česku končí další letité značky. Rádia Helax a Rubi byly zaběhnutými hráči v moravských a slezských regionech. Provozovatel Rádia Blaník chce díky expanzi nabídnout i lepší cílení reklamním partnerům. Helax zachová své vysílání na internetu.

Rozhlasová stanice Rádio Blaník od pondělí 9. listopadu výrazně rozšíří svůj zásah, který bude znamenat její masivní expanzi na Moravu a do Slezska. Jako svůj hlavní cíl expanze zmiňuje provozovatel programu města Ostrava a Olomouc. V případě moravskoslezské metropole půjde o kmitočet 93,7 MHz, v Olomouckém kraji pak 97,1 MHz.

Znamená to, že se odmlčí nejen již medializovaný Helax, který bude pokračovat v on-line prostředí, ale také zaběhnutá značka Rubi. Ta prozatím zůstane v omezené míře v Brně. Změny na rozhlasových frekvencích bude doprovázet mimo jiné outdoorová (venkovní) kampaň. Do rodiny Rádia Blaník se již v polovině května začlenila značka Rádio Petrov.

Čtěte také

Kromě Ostravy a Olomouce bude Rádio Blaník od pondělí vysílat na kmitočtech i v Prostějově, Přerově, Zábřehu, Kroměříži, Šumperku, Bruntálu a Hranicích. Blaník přímo v tiskové zprávě uvádí, že z de facto původně regionální stanice se stane program téměř celoplošný s pokrytím přibližně 90 procent území republiky.

Provozovatel stanice vítá změnu i z obchodního hlediska, a to zejména díky lepšímu cílení na místní firmy. „Jsem přesvědčený o tom, že výjimečný formát Blaníku bude nyní po dokrytí Moravy a Slezska velkou výzvou pro spoustu národních značek,“ uvedl mimo jiné Štěpán Ryska z mediálního zastupitelství Radiohouse, kam tato stanice spadá.

autor: lukpo
Spustit audio

Související