Rádio Petrov ustoupí po osmnácti letech Blaníku, žádost dostala na stůl vysílací rada

13. březen 2020

Stanici orientovanou původně na českou hudbu od šedesátých let po současnost vlastní společnost PS Křídla. Tu už ze sta procent vlastní skupina Media Bohemia, která je právě majitelem Blaníku.

Na rozhlasovém trhu skončí v horizontu několika měsíců s velkou pravděpodobností další letitá značka, Rádio Petrov. Společnost PS Křídla, kterou již ze sta procent ovládá skupina Media Bohemia, žádá o změnu svého názvu na Rádio Blaník. Jediný, kdo by mohl aktuálně ve změně zabránit, je Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), která danou žádost obdržela. Zkušenosti z uplynulých let ale ukazují na to, že šance na zamítnutí této žádosti je nepravděpodobná. 

Rádio Petrov si mohli posluchači naladit poprvé začátkem nového milénia, v roce 2002. Jaký byl recept na úspěch v daném regionu? Zejména české hity od šedesátých let po současnost a dle provozovatele také kultivované a vlídné slovo moderátorů. Název stanice byl odvozen od brněnské dominanty, Katedrály svatého Petra a Pavla. Stejný osud jako Rádio Petrov potkal již v minulosti například východočeské Rádio OK nebo západočeské Rádio Karolína.

autor: lukpo
Spustit audio

Související