Rádio Rubi má přerušit vysílání, na jeho frekvencích se ozve Blaník, údajně i kvůli koronaviru

15. říjen 2020

Aktuální vývoj rozhlasového trhu i přetrvávající pandemie Covid-19 donutila podle oficiálního sdělení vysílací radě skupinu Media Bohemia k nutným změnám. Obě stanice mají podle rozhlasového domu podobnou cílovou skupinu i hudební formát a změna by proto neměla být pro posluchače násilná.

Skupina Media Bohemia požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), aby mohla na VKV kmitočtech moravské stanice Rádio Rubi, která sídlí v Uničově, šířit program Rádia Blaník. Regulátor na svém posledním zasedání společnosti vyhověl. Jako důvod k tomuto kroku uvedla Media Bohemia stav celého rozhlasovém trhu a také ekonomickou situaci, která je způsobená pandemii koronaviru Covid-19. Vysílače Rádia Rubi mají program Blaníku přebírat v plné míře, tedy včetně jeho identifikace.

Přebíráním nového programu nedojde podle skupiny Media Bohemia ke změně základní programové specifikace, kterou je hudební zpravodajsko-informační rozhlasová stanice. Přejímaný program má být určen pro podobnou cílovou skupinu, jíž má právě Rádio Rubi. V neposlední řadě má být jedním z důvodů i získání oceněné Superbrands v roce 2014. Regulátor zároveň schválil skupině Media Bohemia i převzetí jediného kmitočtu ostravského Helaxu, což potvrzuje již dřívější informace portálu Digitální rádio.

autor: lukpo
Spustit audio

Související