Radio BUH v DAB+ multiplexu Voralpenland, příjem v Čechách se začíná komplikovat

27. listopad 2019

Stanici je přiřazen solidní datový tok 80 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Součástí jsou pochopitelně také doplňkové služby, jako je slideshow (obrázky pro přijímače s barevným displejem) nebo radiotext.

Digitální rozhlasovou síť Voralpenland rozšířila v uplynulých týdnech nová stanice Radio BUH, které udělil nedávno licenci bavorský regulátor. Programu je v DAB+ multiplexu přiřazen solidní datový tok 80 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Součástí jsou pochopitelně také doplňkové služby, jako je slideshow (obrázky pro přijímače s barevným displejem) nebo radiotext. Aktuálně je síť šířena z vysílačů Wendelstein a Herzogstand.

Příjem multiplexu na území Čech se začíná komplikovat. Stalo se tak konkrétně po přeladění vysílače České Budějovice – Kluk (operátor RTI cz) z kanálu 5D na 7A. Tento krok byl nutný z důvodu chystaného spuštění digitálního rádia z Jauerlingu, které proběhne 11. prosince. V některých oblastech Čech již není možné rozhlasovou síť Voralpenland přijímat. Definitivní konec pak nastane po spuštění nového vysílače Kašperské Hory – Javorník, opět pro RTI.

autor: lukpo
Spustit audio

Související