Rádio DAB Praha kvůli pandemii koronaviru omezilo vysílání

18. březen 2020

Digitální program v současné době funguje zejména v režimu jukeboxu. Ve vysílání zůstaly zachovány bloky Kalendarium, K věci, Host Lenky Vahalové, Až na dřeň a Hit týdne plus zpravodajství v osm, jedenáct, třináct a patnáct hodin.

Digitální stanice Českého rozhlasu Rádio DAB Praha přešlo na omezené vysílání. Opatření souvisí s pandemií koronaviru, která postupuje Evropou a zpřísňující se opatření se přímo dotýkají i obyvatel hlavního města. Posluchač stanice, který se v současné době podívá do programového schématu, vidí po většinu dne pouze název Rádio DAB Praha. V praxi jde v podstatě o přechod vysílání na režim jukeboxu. Zachováno bylo Kalendarium, K věci, Host Lenky Vahalové, Až na dřeň a Hit týdne. 

Ochránit maximálně své zaměstnance se snaží všichni provozovatelé rozhlasových stanic a k nutným opatřením přistoupilo například i Radio 1, které se relativně nedávno stalo součástí DAB+ nabídky operátora RTI cz. „Snížením počtu vysílajících DJů Radio 1 přispěje k všeobecné ohleduplnosti a omezení pohybu lidí v budově na Vinici. Dočasně také rušíme veškeré stávající pořady po 20. hodině večer,“ uvedla produkční Klára Vlková. Moderátoři se budou střídat po dvou pětihodinových směnách.

autor: lukpo
Spustit audio

Související