Rádio Dálnice vstoupilo do pozemního digitálního vysílání DVB-T

7. květen 2019

Stanice je po Rádiu Čas a Rádiu Čas Rock třetím rozhlasovým programem Radima Pařízka, který je v Regionální síti 7 dostupný. Vysílá ve formátu MPEG s datovým tokem 190 kbps.

Ostravský podnikatel a rocker Radim Pařízek začal šířit své Rádio Dálnice také na platformě DVB-T, tedy technologii, která slouží primárně pro distribuci pozemního televizního vysílání. Stanice se stala součástí Pařízkovy Regionální sítě 7. Operátor Progress Digital tak využil kapacitu, jež se uvolnila po odchodu České televize na podzim loňského roku. Místa v Regionální síti 7 je pro případné zájemce stále dostatek, nicméně vzhledem k tomu, že začátkem příštího roku jejich kmitočtové příděly končí, bylo by její obsazení spíše překvapením.

Rádio Dálnice je po Rádiu Čas a Rádiu Čas Rock třetím rozhlasovým programem Radima Pařízka, který je v Regionální síti 7 dostupný. Z televizních stanic jsou zde divákům k dispozici programy KinoSvět, Galerie a Rebel 2 Slušnej kanál. Poslední zmiňovaný kanál patří opět jedné z Pařízkových firem. Rádio Dálnice získalo na jednom z posledních zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání licenci pro digitální distribuci. Tu je pochopitelně do budoucna možné využít i pro vstup na platformu DAB+, který už Pařízek několikrát deklaroval.

autor: lukpo
Spustit audio

Související