Radio Imperium součástí DAB+ multiplexu v polském regionu Bielsko-Biała

28. červen 2021

Rozhlasová stanice Radio Imperium začala od června vysílat v polském DAB+ multiplexu provozovaném rozhlasovou stanici Radio Bielsko. Signál je šířen z kóty Góra Szyndzielnia. Aktuálně je v této síti k dispozici osm programů.

Portál RadioPolska upozornil začátkem června na vstup rozhlasové sítě Radio Imperium do sítě Szczawnica 5B. Radio Imperium mělo programovou pozici v tomto multiplexu připravenou již od začátku letošního roku, ale doposud na ní nebyl přenášen žádný obsah. Program je šířen s vysokým datovým tokem 128 kbps při použitém kódování AAC-LC v módu stereo. Jedná se pochopitelně o přenos DAB+.

Radio Imperium je již k dispozici digitálně v Horním Slezsku, bude také součástí nové sítě pro město Gliwice. Program bude tak mít bezproblémové pokrytí digitálním signálem i přímo v místě, odkud vysílá. Portál RadioPolska připomíná, že Radio Imperium zejména polskou hudbu doplněnou o některé zahraniční hity. Součástí multiplexu na kanálu 5B jsou dále mj. stanice Bielsko FM, Disco, Express FM nebo Radio Maryja.

autor: lukpo
Spustit audio

Související