Radio Niepokalanów v DAB+ multiplexu z Katowic

25. duben 2023

Nabídka rozhlasového multiplexu DABCAST, který je možné přijímat na omezeném území České republice z polského města Katowice, se rozšířila o stanici Radio Niepokalanów. Ve facebookové skupině Digitální rádio DAB+ na novinku upozornil čtenář Libor Dospiva. Nově je stanice k dispozici i ve městech Gdaňsk, Varšava a Vratislav.

„V polské síti DABCAST přibyla nově další stanice pro věřící. Jedná se o Radio Niepokalanów,“ informoval ve facebookové skupině Digitální rádio DAB+ Libor Dospiva z Moravskoslezského kraje. Online komunita okolo pozemní technologie postupně roste a týdne do ní přibývá několik nových členů. V sobotu měla tato skupina 848 členů. Radio Niepokalanów je k dispozici i ve třech dalších lokalitách, které však již leží mimo zásah ČR.

Stanice se o vstupu do DAB+ na svých webových stránkách zatím vůbec nezmiňuje. Zde uvádí zejména možnost příjmu ze dvou analogových kmitočtů, a to v Lodži na 98.6 FM a Mazovském vojvodství (okolí Varšavy) na 102.7 FM. DAB+ signál tak dostává stanici i mimo plánovaný zásah vysílání. Ostatní zájemci si mohou najít vysílání Radia Niepokalanów online, a to ve formátech M/P3 a AAC. Na webu stanice  je popsána i její bohatá historie.

autor: lukpo
Spustit audio

Související