Polské Radio 7 v DAB+ multiplexu pro Katowice

8. únor 2023

Součástí rozhlasové sítě DABCAST ve městě Katowice je od 1. února rozhlasová stanice Radio 7. Nejedná se však o český náboženský program, ale polský tematický okruh totožného názvu. V současné době je z Katowic šířeno v této rozhlasové síti šířeno šest stanic, všechny s jednotným datovým tokem 136 kbps.

„Do polského lokálního multiplexu DABCAST Katowice na kanálu 10B bylo od 1.února zařazeno Radio 7. Donedávna byla tato stanice obsažena v slaboučkém localmuxu z Andrychówa, který je v Havířově velmi špatně zachytitelný. Katowice jdou naprosto bez problému,“ informoval ve facebookové skupině Digitální rádio DAB+ Česká republika – oficiální diskuse její aktivní přispěvatel Libor Dospiva.

Dospiva vidí do části Moravskoslezského kraje vysílání polského Radia 7 jako přínos. Stanice se prezentuje jako oldies rádio a hraje převážně taneční a disco muziku z osmdesátých let 20. století. „V multiplexu je tak už šest stanic s vysokým datovým tokem 136 kbps,“ uzavřel Dospiva. Kromě Radia 7 se jedná dále o Radio Maryja, MUZO FM, Radio Jasna Góra, Muzyczne Radio i Radio Bezpieczna Podróż.

autor: lukpo
Spustit audio

Související