WP Radio: nová zpravodajská a hudební stanice v polském DAB+ multiplexu nejen z Katowic

7. prosinec 2022

Celkem v sedmi lokalitách po celém Polsku je možné naladit signál nové digitální stanice WP Radio společnosti Wirtualna Polska. Jednou z nich jsou i Katowice, díky kterým bude možné program s velkou pravděpodobností zachytit i v části Moravskoslezského kraje. Dále je WP Radio k dispozici ve Varšavě, Tarnově, Poznani, Toruni, Rzeszówě a Čenstochové.

Čtěte také

WP Radio vysílání na online platformě Open FM od roku 2020. Vzniklo jako reakce na první lockdown související s COVID-19. V této době vysílala stanice informace a pokyny, jak se s pandemií vypořádat. V roce 2020 získala Open FM licenci k vysílání v digitální technologii DAB+, o rok později pak následovaly DAB+ testy společnosti Wirtualna Polska v několika regionech u našich severních sousedů. Nyní se spouští ostré vysílání.

WP Radio v technologii DAB+ zahájilo simultánní vysílání ve všech lokalitách, na které se vztahuje licence Národní rady pro rozhlasové a televizní vysílání: ve Varšavě, Tarnówě, Poznani, Toruni, Rzeszówě, Katovicích a Čenstochové. Stanici si můžete poslechnout také na jejích webových stránkách. „Nemáme v úmyslu konkurovat FM stanicím, ale jako Wirtualna Polska vždy věříme v hledání nových cest,“ uvedla Aleksandra Karpińska-Gugała.

Logo rozhlasové stanice WP Radio a seznam lokalit, kde je dostupná v DAB+

Stanice nabízí informační bloky i publicistické a zábavné pořady připravované redakcí Wirtualna Polska. Hudebně bylo rádio naformátováno jako Hot AC (hity pro dospělé). Na rádiu WP můžete slyšet pořady připravované novináři z Wirtualna Polska - např. tým WP SportoweFakty, redakce WP Kultura nebo WP Wiadomości. Za přípravu zpravodajství odpovídá Jan Tuźnik, donedávna spojený s Polským rozhlasem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související