Radio Piekary a Radio Jasná Góra v polské síti RB MUX

17. srpen 2023

Začátkem července došlo v polské rozhlasové síti RB MUX, která je zachytitelná například na Ostravsku, k další programové změně. V multiplexu se objevily programy Radio Piekary a Radio Jasná Góra. Pro české posluchače v dosahu této sítě tak může jít o určité exotické rozšíření dostupné programové nabídky.

Podle portálu RadioPolska by mělo být v současné době v tomto multiplexu jedenáct stanic, a to konkrétně Radia Bielsko, Radio Express, Mega Radio, Disco Radio, Rádia Nuta, Radio Imperium Gliwice, Muzyczne Radio z Jelení Hory, Radio Profeto a Radio Maryja. Všem stanicím je vyhrazen jednotný datový tok 128 kbps. Výjimku tvoří Radio Mayja zaměřené zejména na mluvené slovo, proto mu provozovatel sítě vyhradil pouze 48 kbps.

Vlastník Radia Peikary ho představuje jako největší rozhlasovou stanici ve Slezsku vysílající pořady a populární hudbu. Motto programu: „Takhle hraje Slezsko!“ Radio Jasna Góra je vysílací stanicí svatyně Panny Marie Jasnohorské v Čenstochové. Od 25. března 1995 vysílá z Jasné Góry. „Náš hlas se tradiční cestou přes krátké vlny na 100,6 FM dostává k posluchačům v okruhu cca 100 km od Jasné Góry, ale díky internetu, kabelové televizi a satelitnímu signálu vysíláme do celého světa,“ uvádí vysílatel.

autor: lukpo
Spustit audio

Související