Rádio Samson může vysílat digitálně až do roku 2030

30. leden 2020

Přibližně před rokem opustila tato rozhlasová stanice definitivně pásmo VKV a soustředila se pouze na distribuci prostřednictvím DAB+. Multiplexy RTI cz a Teleko ji zajišťují distribuci i mimo region ze kterého vysílá, tedy západní Čechy.

Rozhlasová stanice Rádio Samson může vysílat digitálně dalších osm let. Stávající oprávnění končilo vysílateli v roce 2022 a bylo prodlouženo do 6. října 2030. Rádio Samson v minulosti vysílalo v pásmu VKV, nicméně přibližně před rokem se rozhodlo k riskantnímu kroku. Provozovatel přestal využívat FM vysílače a nově se spoléhá pouze na distribuci prostřednictvím DAB+ multiplexů operátorů RTI cz a Teleko.

Někdejší VKV síť Rádia Samson využívá nová rozhlasová stanice Rádio Západ. Obě stanice patří pod jednoho majitele. Rádiu Západ se podařilo před několika měsíci uspět ve výběrovém řízení, kterého se účastnili také majitelé rádií Hey a Český Impuls. Rozhlasové stanice je ve vzduchu prozatím pouze několik dní a k posluchačům si cestu prozatím hledá. Změny odsouhlasila vysílací rada RRTV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související