Rádio Západ odstartuje ještě v lednu, objevit by se mohlo i v DAB+

16. leden 2020

Stanice doposud známá pod označením Like FM zdědí někdejší VKV kmitočty po sesterském Rádiu Samson. Hrát má rockové hity od 90. let po současnost a informačně se zaměří zejména na západní Čechy.

Nová rozhlasová stanice Rádio Západ odstartuje pravděpodobně ještě tento měsíc. Portálu Digitální rádio to řekl jeho výkonný ředitel Pavel Vorel. V současné době se počítá s tím, že Rádio Západ odstartuje buďto 21., případně 22. ledna a využije někdejší VKV síť sesterského Rádia Samson, které se přesunulo výhradně do digitálního rozhlasu DAB+. Přesný termín startu ještě závisí na komunikací nového názvu stanice směrem k Českému telekomunikačnímu úřadu.

Na platformě DAB+ by se mohlo objevit také Rádio Západ, záleží ale na jednáních s provozovatelem multiplexu. Ta potvrdil jak výkonný ředitel Vorel, tak i provozní šéf multiplexu RTI cz Roman Kropáček. Rádio Západ, které doposud používalo označení Like FM, bude rockovou stanicí. Primárně se má v tomto hudebním žánru zaměřit na období od devadesátých let po současnost, což ho bude výrazně odlišovat například od konkurenčního Beatu. Výraznou roli má hrát cílení na region západních Čech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související