Rádio Samson s vylepšením posluchačského servisu v DAB+

18. únor 2021

Rozhlasová stanice Rádio Samson nyní nabízí jako součást digitálního vysílání DAB+ názvy interpretů a skladeb právě znějících z éteru a také slideshow, tedy doplňkové obrázky. Jde o standardní funkci, kterou ve svých multiplexech nabízí například řada německých programů.

Novinka byla nasazena do DAB+ multiplexů operátorů RTI cz a Teleko digital, v síti Českých Radiokomunikací tento program k dispozici není. Rádio Samson je jedním z podporovatelů digitálního vysílání DAB+ v České republice. Po odchodu z analogového vysílání VKV/FM jde o jediný způsob, jak lze posluchačům v západních Čechách a dalších regionech zajistit příjem signálu pozemní cestou, a to navíc zcela bezplatně. Pro příjem slideshow je nutné, aby měl posluchač digitálního rádio DAB+ s barevným displejem.

„Vracíme se rychle tam, kde bývala kdysi Karolína v západních nebo Country rádio ve středních Čechách a jdeme navíc naším, pestřejším směrem,“ představuje Rádio Samson na jeho webových stránkách „duchovní otec“ celého projektu Jaroslav “Samson” Lenk a doplnil: „Není přece možné, aby muzika, která se hraje po všech klubech a pódiích v republice, která patří mezi nejmasověji a nejvytrvaleji poslouchané, jaksi cudně z českého éteru vymizela.“ Na rozdíl od stanice Samson navíc není možné Country Rádio v DAB+ naladit.

autor: lukpo
Spustit audio

Související