Rádio Samson vykázalo v aktuálním Radioprojektu nulovou denní poslechovost

8. listopad 2018

Od listopadu stanice přestala vysílat na svých západočeských VKV kmitočtech, aktuální data za II. a III. kvartál ale pochopitelně tuto skutečnost zatím nezohledňují.

Rádio Samson, západočeská rozhlasová stanice, která se od listopadu spoléhá pouze na distribuci skrze digitální vysílání DAB+ a internet, patří dlouhodobě mezi nejméně poslouchané tuzemské programy. Aktuální Radioprojekt, jenž sleduje oblíbenost tuzemských rozhlasových programů, ale přinesl tentokrát překvapení. Rádio Samson v něm vykázalo naprosto nulovou poslechovost, podíváme-li se na denní data.

Aktuální Radioprojekt se týká II. a III. kvartálu letošního roku. V minulém období, tedy za I. a II. kvartál, mělo Rádio Samson tisícovku posluchačů, v týdenních datech pak šest tisíc lidí. Nyní je tato hodnota o tisícovku nižší. Z jednoho měření pochopitelně nelze vyvozovat závěry a bude si tak třeba počkat na to, zdali se „nula“ bude objevovat i v příštích kvartálech. Aktuální měření se ještě týká období, kdy stanice na VKV působila.

Stanic, které nedosahují ani k desítce tisíc posluchačů, je v České republice vícero. Kromě některých digitálních okruhů Českého rozhlasu to jsou například Český Impuls (5 tisíc), Classic Praha (7 tisíc), Hey Rádio (9 tisíc), Color Music Rádio (9 tisíc), Rádio Dálnice (6 tisíc) nebo Rádio Jihlava (9 tisíc). Pozici nejposlouchanější stanice v západních Čechách, které jsou domovem Rádia Samson, je s denním zásahem 69 tisíc posluchačů Hitrádio FM Plus.

autor: lukpo
Spustit audio

Související