Radio Slovakia International vysílá 30 let, v DAB+ dostalo dárek

12. leden 2023, aktualizováno

Vysílání Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS) do zahraničí si připomíná začátkem letošního roku své třicáté výročí, vzniklo 4. ledna 1993. Při této příležitosti začalo v DAB+ multiplexu operátora Towercom vysílat po celý den.

Zahraniční vysílání RTVS rozšiřuje při příležitosti svého významného výročí a 30 let samostatného Slovenska své vysílání v platformě DAB+ na celodenní vysílání. Doposud se Radio Slovakia International dělilo o programovou pozici s Rádiem Patria. Čtyřiadvacetihodinový program je tak k dispozici v další distribuční platformě. Nová pozice je v sítí Towercom označena jako Radio Slovakia a vyhrazen je jí datový tok 72 kbps s LC-AAC.

„Vysílání určené pro Slováky žijící v zahraničí se rozletělo 4. ledna 1993 do celého světa. Už tři dekády posluchačům promlouváme denně bez přestávky z bratislavské rozhlasové pyramidy a přinášíme to nejaktuálnější a nejzajímavější ze života naší země a krajanského života,“ připomíná Radio Slovakia International na svém webu. Speciální výroční vysílání ke 30 letům existence stanice si můžete poslechnout kdykoliv zpětně online.

autor: lukpo
Spustit audio

Související