Kampaň bez zájmu slovenských médií, RTVS propaguje DAB+ jako „Čisté rádio“

7. duben 2022

Rozhlas a televize Slovenska spustil svou první kampaň na podporu digitálního vysílání DAB+. Jejím cílem bude po celý duben upozorňovat posluchače a diváky na výhody této technologie. RTVS nemá jednoduchou pozici. Slovenská komerční rádia prakticky nemají o DAB+ zájem, kampaně si nevšimly ani tamní oborové weby.

Čtěte také

Rozhlas a televize Slovenska (RTVS) si zaregistroval doménu cisteradio.sk, která následně návštěvníka přesměruje na web veřejnoprávní instituce. Stejně jako v Česku i u našich východních sousedů je RTVS průkopníkem této technologie a musí posluchačům vysvětlit, jaké jsou její hlavní výhody. Veřejnoprávní médium mj. upozorňuje, že technologie přináší čistý zvuk bez šumů ve stabilní kvalitě, přehledný výběr stanic a je ekologicky šetrná.

Pokrytí populace signálem DAB+ na Slovensku je zatím malé, okolo 40 %, nicméně RTVS ho do budoucna plánuje rozšířit. Posluchači si tu mohou naladit kromě analogových stanic v FM pásmu i okruhy, které jsou k dispozici pouze digitálně, jmenovitě Rádio Pyramída, Rádio Junior a Rádio Litera. V rámci kampaně, která probíhá jak na rozhlasových vlnách, tak i na televizní obrazovce, proběhne od 1. do 29. dubna také soutěž o čtyři desítky přijímačů. 

Soutěžící budou odpovídat přes webový formulář a RTVS každý týden vylosuje deset výherců, kteří budou kontaktování a následně zveřejněni na webové stránce. Rozhlasové spoty jsou ke slyšení na okruzích Rádio Slovensko, Rádio Regina, Rádio Devín a Rádio_FM. TV spoty se objevují ve vysílání všech stanic a k dispozici jsou právě i na webu cisteradio.sk. Do online části by se měly bannery zapojit weby Pravda.sk, SME.sk a Pluska.sk.

autor: lukpo
Spustit audio

Související