Radio Ton z multiplexu OAS BW cílí nově na 80. léta, nebude mít jednoduchou pozici

24. říjen 2023

Rozhlasová stanice Radio Ton, která je trvalou součástí DAB+ multiplexu OAS BW, je od letošního podzimu zaměřena primárně na hity 80. let 20. století. Reaguje tak na rostoucí konkurenci na mediálním trhu. Hlavním konkurentem se tak stává digitální stanice 80s80s dostupná v druhém celoplošném multiplexu Antenne Deutschland.

Čtěte také

Posluchači se mohou těšit nejen na nezapomenutelné hity od umělců, jako jsou Queen, Madonna, Duran Duran, Michael Jackson a řada dalších, ale i méně známé skladby. Radio Ton se nyní chce stát v pokrytém regionu jasnou oldies jedničkou cílící na osmdesátá léta. Situaci nebude mít pochopitelně vůbec jednoduchou. Stojí proti ní takoví hráči, jako je Oldie Antenne nebo Schwarzwaldradio. Čistě na hudbu 80. let je pak orientována stanice 80s80s.

Stanice bude aktivní nejen v onair, ale také online prostředí. Do svého distribučního mixu zapojí Facebook, Instagram a Twich, kde plánuje nabídnout i živé přenosy. Pomyslným highlightem programu bude páteční vysílání od 18 hodin s pravidelným pořadem Radio Ton DJ Big L. Stanice zaměřená nyní na osmdesátá léta dostala i zcela nový zvukový obal, vysílatel však zároveň plánuje zachovat regionalitu informací, kterou považuje ve velké konkurenci za naprosto klíčovou.

autor: lukpo
Spustit audio

Související