Radio Wave se přizpůsobilo koronaviru, má improvizované studio a představilo nové pop-up formáty

22. březen 2020

Tým nejposlouchanější digitální rozhlasové stanice pracuje nyní převážně z domova a dnes nabídne posluchačům první z videosérie koncertů Karanténa Session. Ty dočasně nahrazují oblíbený formát Radio Wave Studio Session, který stanice vysílala několikrát měsíčně z pražského vysílacího studia.

Stanice Českého rozhlasu reagují na pandemii koronaviru, která zasáhla Evropu, a musí přizpůsobovat tuto skutečnost aktuální situaci a v první řadě ochránit zejména své zaměstnance, ale zároveň zajistit nadále špičkový servis pro posluchače. Výjimkou není ani Radio Wave. Tým digitální stanice se musel vypořádat s prací z domova. „Naši redaktoři a autoři pořadů si doma vytvořili řadu malých natáčecích studií. V provozu je také improvizované rozhlasové studio, kde vznikají některé předtáčené materiály. Improvizujeme a ke komunikaci s hosty ve vysílání nebo k předtáčení rozhovorů z domova využíváme telefonáty nebo Skype,“ popisuje současný provoz Radia Wave šéfredaktorka stanice Iva Jonášová.

Hlavní novinkou tohoto týdne je zařazení pěti nových, takzvaných pop-upových audioformátů, které reagují na aktuální situaci a posluchači si je mohou v živém vysílání i on demand poslechnout na webu wave.cz nebo portálu mujRozhlas. Mezi novinkami fanoušci Radia Wave najdou například on-airovou show Brambora s vejcem oblíbených moderátorů Ivany Veselkové a Aleše Stuchlého, audiodeník Karanténa Zuzany Fuksové či pravidelné rozhovory s psychologem Daliborem Špokem.  V novém pop-upovém podcastu Samotka sdílejí svoje postřehy, problémy i radosti posluchači Radia Wave i známé mladé osobnosti a rady poskytuje psychoterapeut Jan Vojtko.

V neděli 22. března v 19 hodin, tedy dnes, Radio Wave nabídne ve videostreamu na Facebooku první bytový koncert, který z domova odstreamuje producent HRTL. Otevře tak novou sérii Karanténa Session, která dočasně nahradí Radio Wave Studio Session a bude se odehrávat v bytech českých muzikantů v následujících týdnech.

V pondělí 23. března startuje další série originálních videoklipů Paternoster Session. Historickým rozhlasovým výtahem se projeli tentokrát interpreti Ben Cristovao, Viah, Tea Sofia, Edův Syn a Amelie Siba. Videoklipy natočil tým Radia Wave ještě v běžném provozu, před zavedením omezeného pohybu osob v budově Českého rozhlasu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související